Irlanda, iunie 2009 – sumar

Dublin – Blarney (Cork) – Glenbeigh (Ring of Kerry) – Limerick – Galway – Bundoran – Derry – Portrush – Bushmills – Downpatrick – Armagh – Trim – Dublin

0
km (road)
0
zile
0
€/persoana
0
persoane

Preturile mi s-au parut usor peste media europeana, desi fara exagerari – si fara diferente majore intre Irlanda si Irlanda de Nord. Benzina costa intre 1.18 si 1.22 euro/litru, un pranz cu doua feluri de mancare si berea aferenta – undeva in jur de 30 de euro, iar hotelurile sunt mai scumpe decat in alte tari.

Drumurile sunt ok si destul de pustii (mai putin in orasele mari, evident), dar autostrazile sunt putine (doar cateva sute de km, in jurul celor doua orase mari – Dublin si Belfast). Aici sunt, de altfel, si radarele fixe (limita de viteza e de 120 km/h). Autostrazile sunt cu taxa (mai putin centurile oraselor), dar tarifele sunt rezonabile. Pe drumurile nationale, multe portiuni sunt amenajate ca “drumuri expres” (cu sensuri de mers separate printr-un scuar), chiar daca limita de viteza nu e mai mare decat in mod obisnuit (de obicei 100 km/h). In rest, viteza maxima in afara localitatilor e 80 km/h – inclusiv pe sosele care ar putea fi incadrate in categoria “judetene”, cu viraje stranse si benzi de circulatie extrem de inguste; de altfel, benzile sunt inguste cam peste tot – van-urile sau camioanele incap la limita, iar daca se intalnesc doua venind din sensuri opuse, unul dintre ele trebuie neaparat sa iasa cu rotile din stanga pe aratura.

Politie rutiera n-am vazut aproape deloc – doar in Dublin era un echipaj care facea un fel de filtru intr-o dimineata. Irlandezii sunt calmi la volan, dar asta nu-i impiedica sa apese acceleratia un pic mai mult decat prevede legea atunci cand ies din orase. Fara sa exagereze, desigur :).

Hoteluri

Marea majoritate a hotelurilor din Irlanda sunt, de fapt, un fel de pensiuni – iar faptul ca ele sunt de obicei in proprietatea unei familii care se ocupa de tot ce misca le face simpatice si confortabile, desi rareori sunt spectaculoase. Impresia de ansamblu a fost ca sunt mai putin frumoase decat in alte tari europene.

Best Western Ashling 3* (personal rating:

3.5 out of 5 stars)
Ashlee Lodge 4* (personal rating:4 out of 5 stars)
Kerry Ocean Lodge 3* (personal rating:2.5 out of 5 stars)
Claregalway Hotel 3* (personal rating:3 out of 5 stars)
Fitzgeralds Hotel 3* (personal rating:4 out of 5 stars)
Ramada Hotel Portrush 3* (personal rating:4 out of 5 stars)
Hillview Lodge 3* (personal rating:3 out of 5 stars)
Clarion Hotel Dublin Airport 4* (personal rating:2.5 out of 5 stars)
2017-06-08T00:04:56+03:0010 July 2009|Categories: DRUMURI|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment

eleven − three =

Advertisment ad adsense adlogger