Meen Erhabe?

Am descoperit videoclipul asta si m-am indragostit de el: un grup de palestinieni care lupta pentru tara lor… cantand. Si chiar bine! Ritm mishteaux, versuri bine alcatuite. Iar dincolo de versuri vorbesc imaginile. Meen erhabe?…

Trupa se cheama DAM (aici canta alaturi de ei Abeer Zinati – “the first lady of Palestinian rhythm and blues”), iar piesa e, din cate imi dau seama, in ebraica – probabil pentru a ajunge mai usor la urechile/mintile celor din statul care nu le da voie sa aiba o tara a lor. Imi place. E deja pe CD-ul cu hip-hop din masina :).

2017-06-08T00:04:56+03:007 September 2008|Categories: GANDURI|Tags: , , , |5 Comments

5 Comments

 1. butnaru 20 February 2009 at 8:44 AM - Reply

  “Meen Erhabe” (care da titlul aticolului meu) e, intr-adevar, in araba. Dar “Born Here” (cea din videoclip) e in ebraica – de altfel, cred ca e singura pe care DAM a cantat-o in limba asta. Da, piesa e de prin 2001, dar eu abia anul trecut am descoperit-o :)

 2. rockets 20 February 2009 at 8:35 AM - Reply

  Melodia este veche iar versurile sunt in araba nu in ebraica. Pentru mai multe informatii despre DAM: http://www.dampalestine.com

 3. hidrantul gastric 1 October 2008 at 10:06 AM - Reply

  — COMENTARIU CENZURAT —

  admin comment: cuvantul “alti” din prima ta fraza explica multe. inclusiv frustrarile legate de profesie =)).
  da, cenzurez tot ce nu-mi place; am mai explicat de ce: la mine acasa fac exact ce vreau. nu te obliga nimeni sa vii pe aici si sa te dai viteaz in spatele unui pseudonim :D.
  nu stiu cine mai foloseste un anumit cuvant si nici nu ma intereseaza :)). sunt si egocentrist si megaloman – dar sunt asa pe banii mei, nu am de dat socoteala cuiva :D. poti sa-ti pastrezi cugetarile despre lume si viata: n-are nimeni nevoie de ele :)). eu iau viata la mishteaux :D si ma distrez, tu traiesti trist si te crizezi. eu rad de tine si sterg prostiile pe care le spui, tu te oftici :)).
  dismissed.

 4. hidrantul gastric 16 September 2008 at 3:00 PM - Reply

  — COMENTARIU CENZURAT —

  admin comment: daca pui semnul egal intre arabi si tigani, inseamna ca esti prost si nu ai ce cauta aici. dismissed.

 5. teodora bolba 8 September 2008 at 10:50 PM - Reply

  Touchée par les images. Piesa ok, versurile ok, da’ imaginile fac cat o mie de cuvinte. Chapeau !

Leave A Comment

4 + 3 =

Advertisment ad adsense adlogger