Vivaldi pe casa scarii

Cand ajung in fata blocului, aud un sunet de vioara. “Fuck”, zic, “parca vad ca s-a mutat pe scara o studenta la Conservator care o sa exerseze de acum fix cand am eu chef sa dorm”. Sau un meloman surd, ca prea se auzea tare. Si mai ingrijorator mi s-a faptul ca, in cele cateva secunde cat a durat plimbarea cu liftul pana la 4, volumul continua sa creasca. “Bai, nu-mi spune ca s-a mutat fix pe etajul meu!”. Singura consolare era gandul ca ma mut in vreo doua saptamani… err… in vreo doua zile, in noile conditii :)). Lamurirea a venit cand am iesit din lift: un tip inalt, de 20 si ceva de ani, umplea casa scarii cu Vivaldi si Porumbescu. I-am multumit si mi-a multumit.

Canta deja de vreo 15 minute, canta bine, n-a iesit nimeni sa se declare deranjat de zgomot (ba chiar am auzit vreo doua usi deschise si inchise usor, cu politete, semn ca mai sunt si altii care au pus o bancnota in cutia viorii) si ma mir ca se intampla asa ceva intr-un bloc cenusiu din Bucuresti. Dupa tiganusii care canta de Craciun sau popii care lalaie la nu stiu ce sarbatoare de-a lor, chestia asta e o surpriza frumoasa intr-o seara de duminica. M-am asezat in fotoliu, mi-am pus un coniac, mi-am aprins o tigara si ma bucur de ea.

2014-11-06T05:25:34+03:003 May 2009|Categories: GANDURI|Tags: , , , |6 Comments

6 Comments

 1. silviu 9 June 2009 at 8:11 AM - Reply

  La noi au venit unii de Craciun sa colinde pe scara blocului. Vreo 4 baieti cu niste voci ca incepeau sa-ti urce furnicile pe spate. Si cum casa scarilor are ecou, suna mai ceva decat in biserica. Au iesit vecinii de la 2 paliere, cineva a scos niste pahare de vin, au cantat aia vreo 10 minute in continuu, a fost ceva special.

 2. Catalin 5 May 2009 at 4:45 AM - Reply

  foare vroia sa fie fiare -.-‘

 3. Catalin 5 May 2009 at 4:45 AM - Reply

  Bine ca vine pe la tine. La mine in afara de ala cu “foare vechi” si eternii colindatori… nimic.

 4. teo 5 May 2009 at 4:19 AM - Reply

  Da, avem obiceiul sa prejudecam… vezi doar, data viitoare cand ajungi acasa si auzi zgomote de parca tipul cu pricina isi aduce si pianul, nu te grabi sa-l ajuti, sunt doar vecinii care se cearta si arunca cu mobila prin casa. Si… partea buna este ca cei doi raman impreuna doar in film, ca altfel fredonai chestiile cu pricina in timp ce duceai gunoiul.

 5. ioana 4 May 2009 at 4:53 AM - Reply

  dc e un tip inalt, brunetel asa….si canta balada lui porumbescu…e acelasi tip care vine si la mine in bloc….mama lui e ffff bolnava si canta pt a-i asigura medicamentele…il stiu de vreo 4 ani de zile. de fiecare data cand vine ii las niste banutzi si ii protaesc pe ai mei copii sa asculte …si vreau sa-ti marturisesc ca le place enorm!

 6. nevers 3 May 2009 at 3:53 PM - Reply

  Frumos!

Leave A Comment

seventeen + six =

Advertisment ad adsense adlogger