Bai Iohannis, bai Taricene, va sun, da?

Bai Iohannis, scuza-mi lipsa de reverenta, dar m-am invatat sa nu ofer niciodata mai mult respect decat merita cineva. De la Tariceanu n-aveam pretentii, despre ala stiu de mult ca-i prieten cu toti penalii si cu toti fostii securisti (o fi un reflex al educatiei pe care i-a dat-o Dan Amedeo Lazarescu, ma gandesc), de la aia care au inventat SAFI (iti mai amintesti? eu da) la Rosca Stanescu, la Voiculescu, la Nastase (Patriciu a murit inainte sa fie condamnat, din fericire sau din pacate) si, in general, la oricine altcineva pateste o chestie care ii zdruncina convingerea profunda ca politicienii, in special el si gasca lui, sunt deasupra muritorilor, un fel de semizei pe care legea n-ar trebui sa-i poata atinge vreodata.
Dar pentru tine au stat mii de oameni (inclusiv eu) la coada pe la ambasade, ca sa te voteze. Ti-ai batut joc de ei. Crunt.

Bai Iohannis, dupa ce au murit oamenii aia la Colectiv (inclusiv vreo doi prieteni de-ai mei), alte multe zeci de mii au cerut – si ti-au cerut – o altfel de politica. Azi ti-ai batut joc de ei toti. Intr-un mod ticalos.
Nu l-as fi votat pe Ponta nici daca imi lua cineva stampila cu mana cu tot, si nici n-o sa-l votez vreodata. Dar poti sa te duci sa-l iei pe dupa umeri, ai ajuns in exact aceeasi situatie. As sta la oricate cozi ca sa fiu sigur ca am facut tot ce depinde de mine ca sa nu mai ocupi vreodata functia aia.

Bai Iohannis, taci atunci cand ar trebui sa vorbesti, desi pozitia ti-ar cere sa zici ceva, ca sa nu fii asemanat cu Basescu. Pot intelege asta – printre altele, pentru ca iti inteleg teama ca din orice asemenea comparatie ai iesi prost. Dar nu puteai si azi sa-ti tii gura din acelasi motiv si sa te limitezi la a urmari subiectul cu atentie si preocupare, cum faci de obicei?

Bai Iohannis, cu siguranta n-o sa fur vreodata 60 de milioane de euro, ca bunul tau prieten Voiculescu, ala care voia sa te puna premier. Dar daca, totusi, Doamne feri, ma trezesc vreodata cu o sentinta definitiva impotriva mea si vin niste oameni de la ANAF, care isi fac datoria, sa-mi execute laptopul, te sun, da? Sa vii sa gasesti o solutie convenabila, ca sa nu mai fiu deranjat heirupist cu asemenea motive administrative banale. Sau, cum scria Tariceanu pe un biletel, in stilul lui usor paralel cu gramatica: “daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?”.

2016-02-25T22:46:42+03:0018 February 2016|Categories: ENERVARI|Tags: , , , , |0 Comments

Leave A Comment

one + sixteen =

Advertisment ad adsense adlogger